SI
TRANS-FORM:ACTIONOdprtje razstave
Show menu

TRANS-FORM:ACTION

Odprtje razstave

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave TRANS-FORM:ACTION, bienalne mednarodne razstave projekta TRANSFORM

TRANSFORM
je projekt povezovanja umetniških akademij Jugovzhodne Evrope, ki bienalno poteka že od leta 2009 in mladim ustvarjalcem na področju vizualnih umetnosti omogoča profesionalno predstavitev v okviru mednarodne skupinske razstave. V letu 2019, ob priložnosti 100-letnice Univerze v Ljubljani, je organizacijo razstave v Ljubljani prevzela UL ALUO. Sodelovali bodo študentke in študenti akademij iz Zagreba, Sofije, Bukarešte, Skopja, Istanbula in Ljubljane.


Razstava bo odprta od 15. oktobra do 17. novembra 2019, na več lokacijah v Muzejski četrti Metelkova (Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Slovenski etnografski muzej in Galerija Nočna izložba Pešak). 


Odprtje razstave bo v torek, 15. oktobra 2019, ob 19. uri v pritličju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, Ljubljana.

Novinarska konferenca bo ob 18. uri v seminarju +MSUM.

Pred odprtjem razstave bosta v sklopu projekta potekali tudi:

  • Transformacije, razstava ožjega izbora najboljših predlogov za celostno grafično podobo TRANS-FORM:ACTION, ki se v TAM-TAM-ovi Ulični galeriji na Vegovi odpira v torek, 8. oktobra, ob 17. uri;
  • Place in transformation, delavnica z izbranimi študenti gostujočih partnerskih akademij (UL ALUO Erjavčeva, 4.–15. 10. 2019).

 

 

Prijavite se na e-novice