SI
Tekmovanje za mlade ambasadorje keramike Future Lights in Ceramics 2021Mladi umetniki, oblikovalci in obrtniki, pozor!
Show menu

Tekmovanje za mlade ambasadorje keramike Future Lights in Ceramics 2021

Mladi umetniki, oblikovalci in obrtniki, pozor!

Vabimo vas, da se prijavite na tekmovanje za mlade ambasadorje keramike Future Lights in Ceramics 2021, ki poteka v okviru programa Interreg Srednja Evropa pod okriljem evropskega projekta CerDee.

Osrednja tema letošnjega tekmovanja je uporaba sodobnih tehnik pri oblikovanju keramike(Modern Techniques).3D oblikovanje in visokotlačno litje (high pressure casting) sta le dve od sodobnih tehnik, ki jih pri svoji kreativnosti uporabljajo umetniki in oblikovalci. Navdihujejo jih tudi sodobne oblike krašenja keramike, strukturirane reliefne površine in netipične barvne tehnike. K prijavi zato vabimo tiste mlade umetnike, ki jih navdihujejo nove tehnološke možnosti in znajo izkoristiti potencial uporabe nevsakdanjih metod pri ustvarjanju s keramiko, da izdelajo nekaj novega in izjemnega.

Kaj išče žirija?

  • Kandidate s kateregakoli področja oblikovanja keramike (umetnike, obrtnike in oblikovalce), ki so na začetku svoje ustvarjalne poti.

Izbrani mladi ambasadorji keramike bodo morali žiriji predstaviti svojo vizijo s konkretnimi primeri.

Na tekmovanju lahko sodelujejo kandidati, ki

  • prebivajo v eni od držav članic Evropske skupnosti – prednost bodo imeli kandidati s programskega območja Interreg V-B Srednja Evropa (https://www.interreg-central.eu),
  • imajo znanje, izkušnje oz. inovativne zamisli s področja zgoraj razpisane teme,
  • imajo manj kot 5 let od zaključka študija in
  • imajo manj kot 35 let.

Več informacij in navodila za prijavo

Več informacij in navodila za prijavo najdete na tej povezavi ali stopite v stik z nami: Jana Göbel, Prozellanikon (E. jana.goebel@porzellanikon.org, T. +49 9287 91800 411).

Rok za prijavo: 31. marec 2020.

Več o evrospkem projektu Kreativno podjetništvo v keramičnih regijah

 

 

Prijavite se na e-novice