SI
Mednarodni muzejski dan 2020
Show menu

Mednarodni muzejski dan 2020

»Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost«

Dragi obiskovalci!

Tudi letos vas vabimo, da nas obiščete na naš praznik, mednarodni muzejski dan. Vstop v Narodni muzej Slovenije na Muzejski in Narodni muzej Slovenije – Metelkova je brezplačen. Muzejske publikacije, starejše od 6 mesecev, bo mogoče kupiti po 20 % znižani ceni.

Program


Narodni muzej Slovenije na Muzejski


Narodni muzej Slovenije – Metelkova


Obiščite tudi naš Muzej v copatih!

Tu boste našli zanimive kuharske recepte iz različnih obdobij zgodovine, kvize, uganke in ustvarjalni kotiček. Za vas pripravljamo vedno nove in aktualne vsebine.

Virtualna knjižica

Slovenski muzeji tokrat svoj praznik obeležujemo tudi virtualno.

Letošnja tema »Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost« opozarja na pomembno delo muzejev na področju dostopnosti do naše dediščine. Odzivamo se na družbena dogajanja in javnosti ponujamo dostop do znanja v najširšem pomenu besede. Slovenski muzeji to poslanstvo na različne inovativne načine tudi uresničujemo in sodelujemo pri različnih projektih, ki promovirajo enakost, raznolikost in inkluzivnost ranljivih skupin.

ICOM Slovenija dosežke slovenskih muzejev predstavlja v posebni virtualni knjižici, ki združuje napore muzejev, da delajo v dobro družbe in skupaj z različnimi organizacijami gradijo boljši jutri.

Vabljeni k ogledu virtualne knjižice >> 

Webinar

Hkrati vas vabimo, da se nam 18. 5. 2020 ob 11. uri pridružite na webinarju, ki ga na letošnjo temo organizira ICOM Slovenija.

Več >> 
 

 

Prijavite se na e-novice