SI
Sitotisk express: majolika – ODPOVEDANODelavnica za odrasle
Show menu

Sitotisk express: majolika – ODPOVEDANO

ODPOVEDANO
Delavnica za odrasle
Majolika ima v slovenski tradiciji poseben status. Postala je tako rekoč mitološki predmet, tesno povezan s samobitnostjo slovenskega naroda. Kot simbol dobre in vesele družbe jo opevajo ljudske pesmi.

Na delavnici se bomo seznanili s tehniko šablonskega sitotiska. Navdihovali se bomo pri poslikavah na ročkah za vino – majolikah in izbrane vzorce odtiskovali na tekstilne vrečke.
Za sproščeno delo priporočamo udobna oblačila, ki prenesejo obarvanje. S seboj lahko prinesete tudi svoj kos bombažnega tekstila (majice, rute), ki bi ga radi potiskali.

Delavnico izvajata Meta Žvokelj in Igor Ravbar.

Informacije in prijave


DELAVNICA 17. 10. 2020 JE ODPOVEDANA.


Trajanje: 120 minut. Predznanje ni potrebno. Delavnica ni primerna za otroke.

Cena: 10 € za osebo.
Znižana cena: 6 € za osebo (popust velja za upokojence, študente, brezposelne ter člane SMD in ICOM).
V ceno so vključeni material in orodje.

Obvezne so predhodne prijave na e-naslov info@nms.si ali po telefonu 01/241 44 04 oz. 041 751 270. Število mest je omejeno.

V muzeju je obvezna uporaba zaščitnih mask. Če bo udeležencev več kot 10, vas bomo zaprosili za podatke (ime, priimek, naslov stalnega bivališča in telefonsko številko – na podlagi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji, Ur. l. RS, št. 92/2020 in 96/2020). Ravnajmo odgovorno in preprečimo širjenje covida-19!

Delavnica je del spremljevalnega programa razstave Slovenska majolika. Seznam vseh javnih vodstev, predavanj in drugih prireditev ob razstavi si oglejte na tej povezavi.

Več o razstavi

 

 

Prijavite se na e-novice