SI
PovezujeM 2023Tivolski ustvarjalni krog
Show menu

PovezujeM 2023

Počitniške delavnice

Tivolski ustvarjalni krog

V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG+), Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in Švicarija, Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije (MuZXXI) in Narodna galerija (NG).

Delavnice bodo potekale prvi teden julija in predzadnji teden avgusta, in sicer od ponedeljka do petkavsak dan v drugem muzeju:

  • 1. termin: 3.–7. julija 2023, 8.00–16.00 (prijave do 24. junija 2023)
  • 2. termin: 21.–25. avgusta 2023, 8.00–16.00 (prijave do 11. avgusta 2023)

Na petdnevnih delavnicah bomo ob igri, ustvarjanju in druženju nekoliko drugače spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne. 

Počitniške delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta.

Program

PONEDELJEK 
Narodnem muzeju Slovenije (NMS, Muzejska 1) bomo spoznali naravni material – glino, ki jo človek uporablja že tisočletja. Naš časovni stroj bodo muzejski predmeti: z njimi bomo spoznali različne možnosti izdelave glinenih predmetov nekoč in tudi danes. S pomočjo kalupa, ki je bil v vsakdanji rabi pred dvema tisočletjema, si bomo izdelali svoj predmet.
TOREK
V Muzeju novejše zgodovine Slovenije (MuZXXI, Celovška cesta 23) se bomo letos posvetili slikarstvu. Podali se bomo na raziskovanje motivov, ki jih skrivajo likovna dela Toneta Kralja, in posneli kratek vodnik po razstavi. Tudi letos se bomo podali po parku Tivoli na iskanje zaklada in obujali stare otroške igre. Za konec pa bomo svoje likovne spretnosti preizkusili v slikanju arhitekture.
SREDA 
V Narodni galeriji (NG, Prešernova cesta 24) se bomo prelevili v galerijske detektive. Sledili bomo namigom in reševali uganke, ki nas bodo popeljale do razkošno oblečenih dam in prefinjenih gospodov. Spoznali bomo, zakaj so nosili sive lasulje in kako jim je uspelo imeti kot porcelan belo polt. Na delavnici bomo ustvarjali z različnimi tkaninami in se lotili tudi slikanja na blago.
ČETRTEK
Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC, Pod turnom 3) in Švicariji. Kaj nam lahko pove pojem kraja? Kdaj lahko rečemo, da nastane neki prostor, neki kraj? Kako v prostoru začutimo domačnost? Kakšen vpliv ima na to arhitektura, ki nas obdaja?  Ali je kraj zgolj neka prostorska enota ali je to skupen naših čustev, občutij in razpoloženja? …
Koliko vprašanj za en dan: preživeli ga bomo v zavetju očarljive stare hiše, ki sliši na ime Švicarija v parku Tivoli! V  Švicariji razstavlja umetnica Janja Kosi. Skupaj z njo bomo odkrivali zgodovino in pomen tega prostora in svoja dognanja kreativno izrazili skozi grafično delavnico odtiskovanja svojih idej. Tako bomo pojem kraja udomačili in se v njem dobro počutili!
PETEK
Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15) se bomo podali v nenavadne svetove sanj in domišljijskih bitij. Spoznavali bomo slikarje nadrealiste in se spraševali, kje so našli navdih za neverjetne prizore, like, krajne … Potem se bomo tudi sami prepustili domišljiji, se družili nekje med »realnostjo in sanjami« in svoja doživetja ujeli v stop motion animacijo.

Galerija

Informacije in prijave

Termini

Delavnice bodo potekale prvi teden julija in predzadnji teden avgusta, in sicer od ponedeljka do petkavsak dan v drugem muzeju:

  • 1. termin: 3.–7. julija 2023, 8.00–16.00 (prijave do 24. junija 2023)
  • 2. termin: 21.–25. avgusta 2023, 8.00–16.00 (prijave do 11. avgusta 2023)

Cena

Cena počitniškega tedna PovezujeM/Tivolski ustvarjalni krog je 140 € na otroka. 
Za otroke iz iste družine lahko uveljavljate popust.

Cena vključuje vstopnine, vodstvo, program, material za ustvarjanje in kosilo. Malico otroci prinesejo s seboj. Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno. 
Pozor: Pridržujemo si pravico do spremembe oz. odpovedi programa v primeru slabega vremena ali premajhnega števila prijav. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.

Prijave

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na izobrazevanje@mg-lj.si.
Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno. 

Pridržujemo si pravico do spremembe oz. odpovedi programa v primeru slabega vremena ali premajhnega števila prijav. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.
 

 

Prijavite se na e-novice