SI
PovezujeM 2024Tivolski ustvarjalni krog ‒ julijski termin ODPOVEDAN
26. 8. - 30. 8. 2024
Show menu

PovezujeM 2024

Počitniške delavnice

Tivolski ustvarjalni krog

V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli – Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG+), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG). Na petdnevnih delavnicah bomo vsak dan v drugem muzeju skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne.

Delavnice bodo potekale prvi teden julija in zadnji teden avgusta:

  • 1. termin: 1.–5. julija 2024 ‒ ODPOVEDANO

  • 2. termin: 26.–30. avgusta 2024 (prijave do 19. avgusta 2024)

Na petdnevnih delavnicah bomo ob igri, ustvarjanju in druženju nekoliko drugače spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne. Počitniške delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta

Poleg vstopnine, vodstva, programa in materiala za ustvarjanje cena vključuje tudi kosilo in pijačo. Malico otroci prinesejo s seboj. Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno.

Cena enega počitniškega tedna PovezujeM/Tivolski ustvarjalni krog je 140 € na otroka (za otroke iz iste družine velja popust: 10 % za drugega otroka, 15 % za tretjega otroka, četrti otrok brezplačno).

Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca do zapolnitve mest na spletni strani Narodne galerije: https://www.ng-slo.si/si/dogodki/pocitniske-delavnice-za-otroke-povezujem?id=6037.

POZOR! Pridržujemo si pravico do spremembe oz. odpovedi programa v primeru slabega vremena ali premajhnega števila prijav. O morebitni spremembi vas bomo obvestili najkasneje teden dni pred izvedbo.


Program

PONEDELJEK
V Muzeju novejše in sodobne zgodovine (MNSZS, Celovška cesta 23) se bomo posvetili fotografiji. Raziskali bomo zanimivo zgodovino tega tehnološkega izuma in poiskali motive, ki jih je v svoj objektiv ujel izjemni fotoreporter Marjan Ciglič. Na ustvarjalni delavnici bomo izdelali gibljive slike ter spoznali, kako ustvariti fotografijo brez fotoaparata. Ustvarjalni navdih bomo poiskali na sprehodu skozi park Tivoli, preizkusili pa se bomo tudi v starih otroških igrah. 


TOREK
V MGLC Švicariji (Pod turnom 4) se bomo ustvarjalno in konceptualno spoprijeli s pojmom točke. Ta je lahko na začetku, na koncu ali pa nekje vmes na takem mestu, da se zaradi nje nekaj temeljito spremeni ali zaobrne. Na kakšne načine točke potujejo iz domišljije v svet likovnih del, bomo izhajali iz iskrenih osebno izpovednih zgodb umetnice Saše Bezjak in drugih umetniških zgodb na razstavi PUNCTUM (Točka).


SREDA
Narodnem muzeju Slovenije (NMS, Prešernova cesta 20) smo na podstrešju muzeja odkrili skrivnostno steklenico, ki skriva starodavno sporočilo. Odpravili se bomo na pustolovščino in kakor detektivi z budnimi očmi in skupnimi močmi razvozlali Albertovo izgubljeno šifro. Po poti bomo prebrali staroegipčanske hieroglife in  razvozlali rimske napise v kamnu. Odkrili bomo pomen tiska in se seznanili s sodobnimi pisavami.

ČETRTEK
V Narodni galeriji (NGS, Prešernova cesta 24) bomo postali galerijski popotniki in se odpravili na potep proti Triglavu in izvedeli, katero mogočno bitje z zlatimi rogovi je nekoč varovalo ta planinski raj, kako so se umetniki nekdaj sploh lotili slikanja krajine in kdo med predstavljenimi slikarji je bil najbolj navdušen popotnik in planinec. Popotniki se bomo na raziskovanje odpravili tudi v park Tivoli in rešili kratek kviz, ki nam bo prinesel lepe nagrade!


PETEK
v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15) bomo to poletje raziskovali čas. Na razstavi U3 - Proti toku časa bomo spoznali sodobne avtorje, ki o času premišljujejo skozi odnose, izkušnje in interpretacije. Tudi sami bomo poskušali ujeti čas! Razmišljali bomo, na kakšne vse načine bi čas lahko ujeli, raziskovali njegove skrivnosti in zapletenosti ter pri tem eksperimentirali in se izražali v različnih (likovnih) tehnikah.

Galerija

Informacije in prijave

Termini

Delavnice bodo potekale prvi teden julija in zadnji teden avgusta, in sicer od ponedeljka do petka, vsak dan v drugem muzeju:

  • 1. termin: 1.–5. julija 2024, 8.00 - 16.00 (prijave do 24. junija 2024)
  • 2. termin: 26.–30. avgusta 2024, 8.00 - 16.00 (prijave do 19. avgusta 2024)

Cena

Cena enega počitniškega tedna PovezujeM/Tivolski ustvarjalni krog je 140 € na otroka. 
Za otroke iz iste družine velja popust: 10 % za drugega otroka, 15 % za tretjega otroka, četrti otrok brezplačno.


Poleg vstopnine, vodstva, programa in materiala za ustvarjanje cena vključuje tudi kosilo. Malico otroci prinesejo s seboj.
Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta.

Prijave

Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca do zapolnitve mest na spletni strani Narodne galerije: https://www.ng-slo.si/si/dogodki/pocitniske-delavnice-za-otroke-povezujem?id=6037.

Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno. V primeru premajhnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi počitniškega tedna.

Pozor

Pridržujemo si pravico do spremembe oz. odpovedi programa v primeru slabega vremena ali premajhnega števila prijav. O morebitni spremembi vas bomo obvestili najkasneje teden dni pred izvedbo.

 

 

Prijavite se na e-novice