SI
Naslovnica kataloga pedagoških dejavnosti.

Katalog pedagoških programov 2023/2024

Informacije in najava obiska

Naše lokacije

Zatopite se v bogato zgodovino slovenskega prostora in spoznajte kulturno dediščino naroda na štirih zgodovinsko pomembnih lokacijah. Muzejska in Metelkova v Ljubljani, razstava na Blejskem gradu, arheološki park Ad Pirum na Hrušici ali Grad Snežnik – izberite svojo lokacijo in odkrijte novo poglavje slovenske zgodovine.

Oglejte si tudi

S pomočjo mobilne aplikacije Nexto ste lahko z nami kjer koli in kadar koli. Mladenka preko spletne strani obiskuje Muzej.

Mobilna aplikacija

Občudujte dragocenosti, sprehodite se po razstavi in prisluhnite zgodbam, ki jih skrivajo predmeti. Obiščite naše lokacije ali pa v naši družbi uživajte kar v domačem naslonjaču.

S pomočjo mobilne aplikacije Nexto ste lahko z nami kjer koli in kadar koli.

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije ima danes funkcijo specialne knjižnice s področja kulture. Na sliki so regali s knjigami in na sredini manjša čitalnica z računalniki.

Knjižnica

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije ima danes funkcijo specialne knjižnice s področja kulture. Ima status javne knjižnice in je odprta za domače strokovnjake in zunanje obiskovalce, med katerimi je večje število študentov. 
Spoznajte kulturno dediščino naroda na štirih zgodovinsko pomembnih lokacijah Narodnega muzeja Slovenije. Na sliki je staroegipčanska krsta s človeško mumijo.

Razstave

Zatopite se v bogato zgodovino slovenskega prostora in spoznajte kulturno dediščino naroda na štirih zgodovinsko pomembnih lokacijah.

Na sliki je Neandertalceva piščal iz Divjih bab.

Zbirke

Ena najpomembnejših nalog muzeja je zbiranje in ohranjanje premične kulturne dediščine vseh obdobij s celotnega slovenskega prostora. Rezultat sistematičnega dela številnih predanih delavcev muzeja v njegovi skoraj dvestoletni zgodovini so številne bogate zbirke.
 

 

Prijavite se na e-novice