SI
Show menu

Učenje otrok v muzeju

Predavanje s praktičnimi prikazi in ogledom zakulisja

Program je namenjen študentom in zaposlenim na področju vzgoje in izobraževanja, ki jih zanimajo možnosti učenja v muzejih in možnosti vključevanja obiska muzejev v proces izobraževanja. Program ponuja kratko predavanje o značilnostih muzejskega učenja in muzejski interpretaciji, demonstracije  treh programov (po predhodnem dogovoru glede na izbrano ciljno publiko), ogled pedagoškega prostora (organizacija, rekviziti), didaktičnih ambientov in interaktivnih elementov na razstavi.
Učenje v muzeju sodi v polje neformalnega in vseživljenjskega učenja. Poteka po izbiri in v avtentičnem okolju, ki nudi neposreden stik z dediščino. Poglavitni cilj muzejskega učenja je predvsem pozitivna izkušnja.
Na področju muzejskega izobraževanja se je v največji meri uveljavila metoda muzejske interpretacije, ki ima svoje zakonitosti, načela, orodja in tehnike. Gre za veščino tolmačenja, s katero želimo doseči pozitivni odnos do dediščine. Interpretacijo oblikujemo iz treh glavnih ciljev: kaj želimo, da obiskovalci izvejo, začutijo in naredijo.

Program izvajata kustosinji pedagoginji dr. Andreja Breznik in Petra Bolha.

 

 

Prijavite se na e-novice