SI
Show menu

Praznujemo z Vilenico

Ljubljana, 22. 8. 2020

Festival Vilenica v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije, Prirodoslovnim muzejem Slovenije, Narodno galerijo ter Moderno galerijo in Muzejem sodobne umetnosti Metelkova obeležuje 35. obletnico

Mednarodni literarni festival Vilenica je eden najpomembnejših evropskih literarnih dogodkov, ki že vse od ustanovitve prinaša slavljenje besede, s svojim delovanjem pa briše meje in nagrajuje svobodo. Letošnja Vilenica bo potekala med 8. in 13. septembrom 2020, prav v času, ko se je zaradi covida-19 spremenila naša vsakdanja izkušnja bivanja in se je vsaj začasno spremenil tudi bivanjski prostor literature ter znotraj tega naš stik z njo. Skladno z letošnjimi izzivi je zato 35. festivalski program zgrajen kot preplet živega in virtualnega stika, svojo jubilejno izvedbo pa obeležuje tudi v sodelovanju z muzeji in galerijami. Skupaj smo ob obletnici festivala pripravili posebne knjižne kazalke, na katerih so izpisani verzi ter prozni odlomek letošnje festivalske lavreatke, slovaške pesnice Mile Haugove, ter slovenskega avtorja v središču, Vinka Möderndorferja. Knjižne kazalke so na voljo obiskovalcem vseh omenjenih muzejev in galerij ob nakupu vstopnice za ogled bogatih muzejskih ter galerijskih zbirk.

V Narodnem muzeju Slovenije in Prirodoslovnem muzeju Slovenije bomo podeljevali tudi knjižna darila festivala Vilenica, in sicer ob nakupu družinske vstopnice za akcijo 1 vstopnica za 11 muzejev in galerij (po izteku te akcije pa ob nakupu kombinirane družinske vstopnice za Narodni muzej Slovenije in Prirodoslovni muzej Slovenije). Podeljevanje vileniških kazalk ter knjižnih daril bo potekalo med 22. avgustom in 13. septembrom oziroma do razdelitve zalog. Zaloge so omejene.

Vabljeni k spremljanju programa 35. Vilenice v živo in virtualno!

 

 

Prijavite se na e-novice