SI
Show menu

Pomen in vloga vonjev v muzejski praksi

Univerza v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana, 27. 6. 2022

Delavnica Laboratorija za dediščinsko znanost in pogovor z gosti

Multisenzorične razstave postajajo v muzejih vse pomembnejše, pri tem pa vse vidnejšo vlogo igra ravno vonj, saj skozi zaznavo vonjev muzejski obiskovalci lahko dobijo veliko globlji vpogled v muzejske predmete in njihovo zgodovino kot zgolj z vizualnimi informacijami. V primerjavi z drugimi čutili ima čut za vonj trenutno le majhno vlogo pri sporočanju dediščine in zgodovine, čeprav je vonj temeljnega pomena za človekovo fizično in čustveno zaznavanje okolja.

Da bi širši javnosti predstavili pomen in vlogo vonjev v muzejski praksi, sodelavci Laboratorija za dediščinsko znanost organizirajo javno delavnico. Udeleženci bodo na delavnici lahko izvedeli več o vonju kot kulturni dediščini in se seznanili s primeri dobre prakse olfaktoričnih razstav in konservatorsko-restavratorskimi vidiki vonjev.

Delavnica bo v ponedeljek, 4. julija 2022, od 14.30 do 17.30 v Zbornični dvorani (1. nadstropje) Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12, v Ljubljani.

Potekala bo v angleškem jeziku, in sicer v hibridni obliki (v živo v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani in na daljavo preko povezave ZOOM).

Spoštovane novinarke in novinarji,

ob delavnici vas prijazno vabimo na pogovor z zanimivimi gosti delavnice, med katerimi so dr. Lizzie Marx (University of Cambridge)dr. Cecilia Bembibre (University College London) in prof. dr. Mojca Ramšak (Univerza v Ljubljani).

Sogovorniki bodo na voljo na dan delavnice (4. julija 2022) od 11. ure do 14.30 po predhodnem dogovoru (Petra Grom, M: 051 253 781, petra.grom@nms.si). Toplo vabljeni!

Slikovno gradivo za medije

 

 

Prijavite se na e-novice