SI
Show menu

Avdio vodnik

Vabimo vas, da ogled stalnih razstav v palači na Muzejski ulici obogatite z avdio vodnikom. Prejmete ga brezplačno ob nakupu vstopnice. Uporaba je enostavna, potrebujete le pametni telefon ali tablico.

Vodnik vas popelje  po izbranih predmetih lapidarija in egipčanske zbirke v pritličju ter po stalni razstavi Zgodbe s stičišča svetov, predstavljeni pa sta tudi zgodovina muzeja in muzejska stavba.

Osnova vodnika so kratki avdio posnetki z razlago izbranega predmeta ali teme. Ta zapis spremljajo fotografije in ilustracije v natančnem, sinhroniziranem vrstnem redu, ki še podrobneje osvetlijo tematiko. Nekatere teme so predstavljene s kratkim videom. Za tiste, ki raje berejo, je vsak avdio in video zapis transkribiran.

Dostop do vodnika omogoča unikatna kartica s kodo QR. Prednost tovrstnega vodnika je, da lahko obiskovalec do vsebin dostopa tudi, ko zapusti muzej. To je še posebej ugodno za skupine, ki imajo omejen čas obiska.

Avdio vodnik prejmete brezplačno ob nakupu vstopnice.
Kadar 
je vstop v muzej prost, si lahko avdio vodnik zagotovite po ceni 2 €.

Da bi vi in tudi drugi obiskovalci lahko kar najbolj uživali v ogledu razstave, toplo priporočamo uporabo slušalk. Če nimate svojih, so na voljo tudi v muzejski trgovini.

Avdio točke: kje jih najdete

  • Na interaktivnem zemljevidu na svojem telefonu ali tablici,
  • na razstavi so ikone ob posameznih predmetih,
  • na zloženki, ki jo prejmete s kodo avdio vodnika, je načrt muzeja z označenimi avdio točkami.

Z avdio vodnikom si oglejte razstave

 

 

Prijavite se na e-novice