SI
Zgodbe iz davnineVirtualno doživetje na stalni arheološki razstavi
23. 4. 2022

Zgodbe iz davnine. Potovanje v nekdanje pokrajine

Virtualno doživetje na stalni arheološki razstavi


Od 23. aprila 2022, Muzejska
Naselbina  iz starejše železne dobe. V ospredju je kovačnica in leseni voz.

Odpravite se na potovanje v davno preteklost in s pomočjo virtualne resničnosti doživite zgodovino podonavskega prostora! Raziščite paleolitske jame, železnodobna in rimska naselja. V železnodobnem gradišču Ulaka obiščite kovačijo in si oglejte kovaško orodje, ognjišče in talilnico. V višinski naselbini Grossklein (Avstrija) vstopite v gomilo, v roke vzemite ritualne predmete in se udeležite pogrebnega rituala. V rimskem mestu Flavia Solva (Avstrija) si oglejte areno in doživite vrvež mestne tržnice.

Na razstavi predstavljamo najnovejše vizualizacije edinstvene arheološke krajine v deželah ob reki Donavi, ki smo jih pripravili partnerji iz devetih evropskih držav v okviru projekta Arheološke eKrajine Podonavja. Bogata in kulturno raznolika arheološka dediščina Podonavja je edini ostanek tisočletja železnodobnega razvoja naše družbe in nosilec pomembnih informacij o naši preteklosti. Številni arheološki predmeti, ki jih občudujemo v muzejih, so dokaz le majhnega dela bogate in vznemirljive zgodovine, s katero so povezani. Zato želimo z uporabo najnovejših tehnologij obiskovalcem omogočiti, da dediščino izkusijo v njenih izvornih pokrajinah.

Brošura

Brošura prinaša opis virtualne razstave in projekta ter aktivne povezave do filmov na YouTubu in drugih povezanih vsebin.

Dogodki

Odprtje razstave

Dan odprtih vrat

Industrijski forum

Gostovanja

Izpit

Izpit za bodoče vodnike

Predstavitev

Muzejska čajanka 2024

Počitniške delavnice

Srednjeveške počitnice

Zgodbe s stičišča svetov

Virtualno doživetje Zgodbe iz davnine je del muzejske stalne arheološke razstave Zgodbe s stičišča svetov.

Gostovanja

Več o projektu

Projekt Arheološke eKrajine Podonavja (Danube’s Archaeological eLandscapes) je financiran iz transnacionalnega programa Interreg Podonavje 2014–2020 iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

 

 

Prijavite se na e-novice