SI
UNICUM 2023V. mednarodni trienale keramike
15. 5. 2023 do 30. 9. 2023

V. mednarodni trienale keramike

UNICUM 2023

Narodni muzej Slovenije prireja V. mednarodni trienale keramike UNICUM 2023, ki bo potekal med 15. majem in 30. septembrom 2023. Poudarek trienala je na predstavitvi sodobne umetniške keramike v slovenskem in mednarodnem prostoru. Cilj trienala je iskanje in predstavitev novih konceptov, tehnologij ter inovativnih likovnih raziskav.

Z mednarodnim razstavnim projektom Trienale UNICUM želimo opozoriti na bogato umetniško produkcijo na področju keramike po svetu in pri nas. Izdelovanje keramike ima v slovenskem prostoru bogato tradicijo. Po zatonu industrije za uporabno keramiko je viden razcvet na področju umetniške keramike in studijske prakse izdelovanja maloserijske uporabne keramike. To so med drugim spodbudili študijska programa keramike na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje in na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani kot tudi Mednarodni trienale keramike UNICUM in vrsta drugih keramičnih razstav.


Mednarodna razstava umetniške keramike
 bo na ogled v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, kjer bosta tudi mednarodna razstava keramike študentov umetniških šol in akademij ter razstava Miza za dva – umetniška intervencija Tanje Lažetić v muzejsko zbirko keramike.

Več na spletni strani: www.unicum.si

V okviru Trienala poteka bogat spremljevalni program razstav po Sloveniji.

Ne prezrite

Spremljevalne razstave in prireditve

 

 

Prijavite se na e-novice