SI
Show menu

Slovenci za zmiraj gre

»Slovenci, za zmiraj gre!« Razstava ob 100. obletnici koroškega plebiscita

Virtualna ekskurzija

Avtor vizualizacije: Boštjan Burger.

Veseli smo, da vas na ogled razstave lahko povabimo tudi v času, ko ogled razstave v muzeju ni mogoč. V virtualni ekskurziji nas skozi deset vsebinskih poglavij vodijo avtorji razstave (dr. Dragan Matić, Arhiv Republike Slovenije; doc. dr. Zdenka Semlič Rajh, Zgodovinski arhiv Ljubljana; dr. Marko Štepec, Muzej novejše zgodovine Slovenije), ki nam omogočijo tudi slušno izkušnjo vodenja. Opisi poglavij so v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku.
Bogato arhivsko gradivo – več kot 900 enot – je dostopno v visoki ločljivosti; s pomočjo dokumentarnih fotografij se lahko potopimo v burno obdobje Koroškega plebiscita.

Na virtualno ekskurzijo se lahko podate z računalnikom, tablico, pametnim telefonom ali očali za navidezno realnost (virtualno resničnost). Vodenju skozi razstavne vsebine sledite z veliko smerno puščico, ki nakazuje naslednje stojišče. Manjši smerni puščici »naprej/nazaj« v sredini spodaj uporabite za hitro premikanje med stojišči. Iskanje po vsebinskih poglavjih lahko izberete z menijsko izbiro na levi strani (odprete jo z menijskim gumbom levo zgoraj) ali preprosto prikličete interaktivno skico razstave z vnesenimi stojišči.

Več o razstavi

 

 

Prijavite se na e-novice