SI
Show menu

Kristalni dekanter

Iz prestižne kolekcije kristalnih izdelkov ob 200-letnici Narodnega muzeja Slovenije
Cena: 150.00 €
Razprodano

Dodatne informacije / opis izdelka

Prestižna kolekcija kristalnih izdelkov je nastala ob častitljivem jubileju – 200-letnici prvega muzeja na Slovenskem. Za Narodni muzej Slovenije so jo oblikovali v studiu Magnet Design, izdelali pa v Steklarni Rogaška.

Dekanter

Višina 24 cm, premer 20 cm.
Elegantni dekanter je izdelan v omejeni seriji 200 oštevilčenih kosov.

Ornament na dekanterju je povzet po enem najbolj prepoznavnih elementov slovenske identitete in Narodnega muzeja Slovenije – situli z Vač.

Situla z Vač

Situla z Vač pri Litiji po kakovosti izdelave in odlični ohranjenosti sodi med najboljše izdelke situlske umetnosti. Bronasto vedrico je na začetku 5. stoletja pr. n. št. izdelal vešč rokodelec v tukajšnjem okolju. Situle so uporabljali pri obrednih slavjih in iz njih stregli pijačo.Situla z Vač je okrašena s tremi pasovi – frizi, izpolnjenimi s človeškimi in živalskimi figurami. Prizori se berejo kot zaporedje dogodkov in pripovedujejo o pomembnih dejanjih in dogodkih iz veljakovega življenja. Situlo z Vač hrani Narodni muzej Slovenije.

200 let Narodnega muzeja Slovenije

Narodni muzej Slovenije je najstarejša muzejska ustanova na Slovenskem. Njegovo poslanstvo je varovanje, vrednotenje, raziskovanje, interpretiranje, razstavljanje in predstavljanje narodne kulturne dediščine ter interakcija z javnostjo. Zgodovino povezuje s sodobnostjo in prihodnostjo ter jo približuje širokemu krogu obiskovalcev. Naj bo častitljivi jubilej priložnost za nove poti, ideje in izzive.

V prestižnih kristalnih izdelkih se prepletata zgodovina dežele in narodova ustvarjalnost.


Oblikovanje: Magnet design d.o.o.
Izdeluje: Steklarna Rogaška d.o.o.
 

 

Prijavite se na e-novice