SI
Industrijski forumDigitalne rešitve za muzejske predstavitve
Show menu

Industrijski forum

Spoštovani muzejski sodelavci!

Vabimo vas na ekskluziven dogodek, namenjen povezovanju kustosov slovenskih muzejev in galerij ter podjetij, ki se ukvarjajo z različnimi oblikami digitalnih vizualizacij:

INDUSTRIJSKI FORUM,

ki bo v torek, 19. aprila 2022, ob 10. uri v Narodnem muzeju Slovenije (Muzejska 1, Ljubljana).

Družili se bomo s predstavniki osmih vodilnih podjetij s področja izdelave različnih vizualizacij (VR, AR) in drugih digitalnih rešitev za muzejske predstavitve (360° fotografija, virtualne razstave) ter spoznavali njihove rešitve.

Dogodek poteka v okviru projekta Arheološke eKrajine PodonavjaNa kratko bomo predstavili projekt in strategije za izdelavo digitalnih rekonstrukcij in vizualizacij arheološke dediščine, ki smo jih razvili v okviru projekta. Pojasnili bomo tudi postopek izdelave vizualizacije Ulake, železnodobnega najdišča na Notranjskem, glavne teme novega dela stalne muzejske razstave z naslovom ZGODBE IZ DAVNINE. Potovanje v nekdanje pokrajine.

Na razstavi bodo prikazane najnovejše vizualizacije edinstvene arheološke krajine v deželah ob reki Donavi, ki smo jih v okviru projekta pripravili partnerji iz devetih evropskih držav. Razstava bo za udeležence tudi predpremierno na ogled.

Na tej povezavi si oglejte odlomek virtualnega doživetja.

Veselimo se srečanja z vami!

Program


10:00–11:30

11:30–13:00

13:00–14:30

  • Druženje ob kavi s predstavniki osmih vodilnih podjetij s področja izdelave različnih vizualizacij (VR, AR) in drugih digitalnih rešitev za muzejske predstavitve (360° fotografija, virtualne razstave).

Narodni muzej Slovenije izvaja aktivnosti za prezentacijo in popularizacijo arheološke dediščine Podonavja v sklopu projekta Arheološke eKrajine Podonavja (Danube's Archaeological eLandscapes), ki je financiran iz transnacionalnega programa Interreg Podonavje 2014–2020 iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESSR).

Več o projektu

Več o razstavi

 

 

Prijavite se na e-novice