SI
Show menu

KiM 42: Depo iz Mušje jame pri Škocjanu na Krasu / Il ripostiglio della Grotta delle Mosche presso San Canziano del Carso

Cena: 62.00 €
Na zalogi

Dodatne informacije / opis izdelka

Katalogi in monografije 42
Depo iz Mušje jame pri Škocjanu na Krasu /
Il ripostiglio della Grotta delle Mosche presso San Canziano del Carso

Avtorji: Biba Teržan, Elisabetta Borgna, Peter Turk

2016, 25 x 33,5 cm, trda vezava, 764 strani, ISBN 978-961-6981-07-1

Jezik: slovenski, italijanski (dva prispevka sta v slovenskem in nemškem oz. slovenskem in angleškem jeziku, povzetek in sklepna beseda sta v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku)
KiM 42: pdf (15.3 MB)
Pdf monografije lahko prenesete na svojo napravo. Grafične priloge v veliki ločljivosti so dostopne v tiskani izdaji.

O monografiji

Pred nami je temeljna in analitična objava depoja iz Mušje jame pri Škocjanu na Krasu, največjega prazgodovinskega depoja z ozemlja Slovenije. V obsežni monografiji so v ločenih študijah predstavljene vse zvrsti predmetov, ki so jih odkrili v depoju. Gre za več kot 800 bronastih in železnih predmetov: napadalnega in obrambnega orožja, posodja in noše. Objavljene so tudi speleološka študija brezna, temeljita zgodovina raziskav in študija o kemični sestavi deponiranih bronastih predmetov. V obsežnem sklepu pa je najdišče kot eno osrednjih nadregionalnih votivnih mest umeščeno v sredozemski in srednjeevropski prostor v času pozne bronaste dobe in zgodnje železne dobe (13.–8. stoletje pr. n. št.).

Vsebina

Vsebina (45.4 KB)
 

 

Prijavite se na e-novice