SI
Show menu

Z vami smo

Sodelavci pedagoške službe smo iskreno predani svojemu delu – delu, ki združuje ljubezen do dediščine, strokovno znanje, sposobnost komunikacije in vživeti se v obiskovalce.

Spoznajte vodnike in animatorje, ki vas bodo popeljali na pustolovščino po preteklosti!

Vodniki in animatorji

Alja Vute

Prihaja iz: Kraja med vodami, živi v Ljubljani.
Z Narodnim muzejem Slovenije sodeluje: 11 let.
Izobrazba: Uni.dipl.bibl., kustos pedagog.
Najljubši muzejski predmet: Breverl, da je ne doleti nesreča!
Najljubša muzejska delavnica: Muzejska šifra – prve ne pozabiš nikoli :)
Hobiji: Dobri filmi, brskanje po spletu, spoznavanje sveta in potovanja v neznano. Izjemno rada kuha, a ji še vedno ni uspelo pripraviti prave rimske pojedine s polži in polhi, pečenimi v krušni peči :)
Alja sprejema vaše klice in naročila, z veseljem svetuje in pomaga. (So)ustvarja programe za otroke in družine, brska po literaturi in spletu ter išče primere dobre prakse, ki jih s pridom vpeljuje v muzejsko okolje. Galerije in muzeje obiskuje že od rane mladosti. Domov hodi peš. Rada ima ježe, barvne blazerje, fotografije in potovanja. Njen življenjski moto se glasi: Vsak dan, v vseh pogledih, vedno napredujem!

Eva Dušak

Prihaja iz: Celja.
Z Narodnim muzejem Slovenije sodeluje: 1 leto.
Izobrazba: Absolventka arheologije.
Najljubši muzejski predmet: Neandertalčeva piščal iz Divjih Bab, ker jo je izdelal Neandertalec, ki smo ga še do nedavnega kar malo podcenjevali.
Najljubša muzejska delavnica: Jamski ljudje in piščal.
Hobiji: Kadar ima malo več časa, rada izkoristi priložnost za potep. Po možnosti skoči kar v tujino, v Sloveniji pa redno hodi v hribe, pozimi smučat, poleti hribolazit. Bivša vegetarijanka, ki se ne ustraši poskusiti eksotične hrane. Bila je že na dveh študijskih izmenjavah, prvič v Franciji, drugič na Poljskem.

Grega Gutman

Prihaja iz: Zagorja ob Savi.
Z Narodnim muzejem Slovenije sodeluje: 4 leta.
Izobrazba: Absolvent arheologije.
Najljubši muzejski predmet: Doprsni kip Hadrijana, ker je bil precej kul cesar (napake pa tako ali tako delamo vsi).
Najljubša muzejska delavnica: Detektivi preteklosti, ker otrokom približa poklic arheologa.
Hobiji: Obožuje poletje, rad plava v morju, vesla in planinari.
Grega zelo rad vodi po muzeju ljudi, ki jih zanimata naša arheologija in kulturna dediščina, in potuje po Italiji, kjer si med ogledovanjem rimskih antičnih spomenikov rad privošči tudi dobro pico in espresso.

Mojca Mikolič

Prihaja iz: Kopra.
Z Narodnim muzejem Slovenije sodeluje: 6 let.
Izobrazba: Dipl. organizatorka turizma, magistrica umetnostne zgodovine.
Najljubši muzejski predmet: Grob strele, ker jo vsakič znova preseneti, v kaj vse so Rimljani verjeli in verovali. 
Najljubša muzejska delavnica: Koliščarji in izgubljeno bodalo, ker se najbolj razmigamo.
Hobiji: Študij, ker to večino časa počne :), sprehodi in gledališče. Mojci je umetnost zelo pri srcu, tako likovna kot dramska. Njenemu psu je ime Chagall, kar jasno priča, kdo je njen najljubši slikar. Zbira karte gledaliških predstav in ustvarja svoj gledališki kolaž. Obožuje Grčijo in se vsako poletje vrača v to prečudovito deželo, prepleteno z antičnimi miti in dobro hrano. Dela tudi kot turistična vodnica, zato jo bolj poredko srečamo, saj pogosto potuje po Evropskih prestolnicah. Mojca tekoče govori italijansko in vas z veseljem nauči stavek, dva ali tri :)

Petra Bolha

Prihaja iz: Ljubljane.
Z Narodnim muzejem Slovenije sodeluje: 3 leta.
Izobrazba: Uni. dipl. sociologinja kulture in prof. umetnostne zgodovine, kustosinja pedagoginja.
Najljubši muzejski predmet: Diadem kneginje iz Stične: izjemna in dragocena najdba ter krasen kos nakita, ki ga ima tudi sama tako rada.
Najljubša delavnica: Pika za piko, barva na platno.
Hobiji: Potikanje po muzejih in galerijah, najrazličnejše dejavnosti na prostem, obiskovanje koncertov in filmskih predstav. Vse to pa vedno v dobri družbi :) Petra je muzejska vodnica in animatorka, vedno nasmejana in pripravljena na akcijo. Rada se poglablja v umetnostno in kulturno zgodovino različnih obdobij, pri čemer ji je najbolj pri srcu obdobje antike. V muzej se vedno pripelje s kolesom, zelo rada igra pingpong, najrajši pa se odpravi na morje in se sprošča na plazi. Uživa v gledanju znanstvenofantastičnih filmov in redno spremlja Evrovizijo. Rada tudi potuje, predvsem jo privlačijo daljni kraji, zato si želi nekoč obiskati Japonsko.

Petra Brodar

Prihaja iz: Moravč.
Z Narodnim muzejem Slovenije sodeluje: 4 leta.
Izobrazba: Uni. dipl. arheologinja.
Najljubši muzejski predmet: Zlat in srebrn germanski nakit ter na splošno vse stvari, ki se svetijo.
Najljubša muzejska delavnica: Branite imperij, barbari prihajajo!
Hobiji: Najrajši bere o Hunih, Gotih, Langobardih in drugih barbarih, ob ponedeljkih igra tamburico, pozimi jo ob prostih dnevih najdete na smučišču, poleti pa na plezališču. Petrina najljubša zgodovinska osebnost je Janez Puhar, skrivnostni fotograf iz 19. stoletja. Ima psa Ottija, ki je predebel, zato je ves čas na dieti. Rada pleše do jutranjih ur in za zajtrk je burek. Nekoč bi rada obiskala Galapagos.

Renny Rovšnik

Prihaja iz: Nemčije, vendar že tako dolgo prebiva v Ljubljani, da je že skoraj prava Ljubljančanka :)
Z Narodnim muzejem Slovenije sodeluje: 8 let.
Izobrazba: Magistrica etnologije in kulturne antropologije. 
Najljubši muzejski predmet: Meči in drugo hladno orožje, ki ga hrani Narodni muzej Slovenije.
Najljubša muzejska delavnica: Vitezi na pohodu, ker se na delavnici tudi mečujemo :)
Hobiji: Renny se rada ukvarja s športnimi aktivnostmi, včasih si privošči celo ježo in, jasno, mečevanje. Svojo dušo najraje razvaja s težkometalnimi glasbeni ritmi, ob posebnih priložnostih pa se prepusti prasketanju vinilk in Elvisovemu žametnemu glasu. Obožuje tudi dobre knjige, še najraje takrat, ko jih spremlja trkanje dežnih kapelj po okenski polici.
Renny uživa na vodstvih, enako se zabava ob vodenju odraslih obiskovalcev kot tudi mlajših nadobudnežev. Z veseljem sprejme skupine nemško govorečih obiskovalcev, s katerimi lahko spregovori v svojem maternem jeziku, ki ga včasih malce pogreša. Ker zelo rada ustvarja, so ji v veliko veselje tudi ustvarjalne delavnice, na katerih mlajšim generacijam predaja znanje, hkrati pa lahko tudi riše, barva, lepi in še kako drugače packa :)
 

 

Prijavite se na e-novice